Branislav (Branko) Rabotić, lokalni turistični vodnik z licenco v Beogradu i Srbiji 
 
 Veseli Beograd... z lokalnim vodnikom*

Posebni 
program
 ogleda 
mesta za 
slovenske 
skupine!

 

Beograd!
Čeprav mogoče ni lep, zato pa je zelo šarmantno mesto - eden izmed največjih užitkov, ki si jih enostavno morate privoščiti!


1. Poldnevni ogled največjih zanimivosti v srbski metropoli z lokalnim vodnikom - mestnega jedra s Terazijami in Skadarlijo, Knez Mihailovo ulico, skupščino ter Kalemegdanom, od koder se odpira prekrasen pogled na Novi Beograd, nekdanjo stavbo CK in sotočje Save in Donave (ogledali si bomo se beograjsko trdnjavo z muzejem vojaške opreme na prostem ter spomenik zmagovalcu - Pobednik, ki je simbol Beograda), stadion Crvene zvezde - Marakana, Dedinje (mimo rezidenc najpomembnejših beograjskih politikov in mimo zgradbe legendarne TV Pink), Hišo cvetja (Titov grob), obisk največje pravoslavne cerkve na Balkanu (cerkev Svetega Save) in Saborne cerkve... 

2. Celodnevni ogled največjih zanimivosti v srbski metropoli z lokalnim vodnikom - krožni ogled mesta, delno z avtobusom, delno peš: Dedinje kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita, stadion JNA, stadion Crvene zvezde - Marakana, Arkanova hiša (videli pa bomo tudi kje živi pop diva Ceca), največja pravoslavna cerkev na Balkanu Svetega Save (obisk), beograjska stolnica Saborno cerkev, dvor kneginje Ljubice, sedež patriarhalnega dvorca. Nadaljevanje z ogledi Beograda - Kalemegdan (ogledali si bomo se beograjsko trdnjavo), od koder je lep razgled na sotočje Save in Donave.
Zainteresirani člani
skupine bodo imeli priložnost v galeriji JP "Trdnjavo" za nakup knjig Beograjsko trdnjavo (v srbščini/angleščini), katerega avtor je B. Rabotic (cena: 700 RSD/cca 6 EUR) ali nekaterih kakovostnih spominkov.

Amazon.com

 

Turistički cvet 2005
B. Rabotić prejel prestižno nagrado Turistične organizacije Srbije (TOS) na področju turizma, kategorija turističnih vodnikov.


*) Po zakonu o turizmu v Srbiji turistični vodniki su osebe z stalnim prebivališčem v Srbiji ki morajo imeti opravljen strokovni izpit. Za opravljanje dejavnosti turističnega vodenja in spremljanja, Zakon zahteva od turističnih vodnikov, da se vpišejo v register, ki ga vodi Ministarstvo za turizem in dobijo iskaznicu - licencu.
 


Slovenski organizator potovanj KOMPAS d.d. v Beogradu
(ogled mesta: 30. in 31.12.2012. z Brankom Rabotićem)
Foto: Metod Bočko


"Branislav/Branko Rabotić pa nam je prestavil svoj "grad" s tako elegantno ljubezensko hudomušnostjo, da ga je bilo užitek poslušat, pa tudi če kdo (moja žena, npr.) ni razumel prav 'svake rjeći'... To vam piševa, ker je prav, da se dobro opravljeno delo ceni in spoštuje".

Karlo Černic in Zanolla Lucia, Doberdob


Detaljnije:  
English   Srpski


BELGRADE SIGHTSEEING / BRANKO RABOTIC PhD
Phone/fax: (++38111) 386.11.53, GSM: (++38163) 854.26.48 
(Calls to GSM from inside Serbia: 063 854.26.48)
E mail: rabotic@sbb.rs  URL: http://www.belgradetours.com/